4Silence - Leverancier van de diffractor

Diffractor leverancier 4Silence is de partij om geluidsreductie van verkeerslawaai op een kosteneffectieve en duurzame manier in te vullen. Door geluid af te buigen, in plaats van het te absorberen of te keren, weten we kosteneffectief en vooral erg snel aan de norm voor geluidsreductie te voldoen.

Diffractor voordelen

De diffractor heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere manieren van geluidsreductie langs snel- en spoorwegen.

Kosteneffectief

De lifecycle costs van producten met een diffractor liggen al gauw zo'n 70% lager dan bijvoorbeeld stil asfalt.

Gemakkelijk en snel te installeren

Producten met een diffractor hebben minder fundering nodig dan bijvoorbeeld een geluidsscherm.

Hoge reducties mogelijk

Met minder kosten, lage bouw en gemakkelijkere installatie haal je tot 9dB geluidsreductie.

Veel draagvlak van omgeving

Doordat het uitzicht behouden blijft en grote reductie mogelijk zijn, kunnen producten met een diffractor rekenen op veel draagvlak van de omgeving.

4Silence heeft de diffractor vertaald in drie WHISproducten. Dit zijn voor de volgende situaties goede oplossingen:

Als duurzamere keuze dan stil asfalt 

Met de WHIS®stone creëer je dezelfde reductie als stil asfalt, met hierbij het voordeel dat de geluidsreductie niet afneemt na verloop van tijd en je het (dus) ook niet hoeft te vervangen.  

De WHIS®stone is eenvoudig te installeren,  je haalt dus gemakkelijk producties van 500 meter per dag.    

Reductie: 2,5 dB 


Als goedkopere en omgevingsvriendelijkere keuze dan een geluidsscherm

Met de WHIS®wall bereik je dezelfde geluidsreductie met een 1,00meter element, als met een geluidsscherm van 3,00meter hoog. Dit scheelt in gewicht en handzaamheid. Met andere woorden: er is enkel een draagkrachtige en vlakke ondergrond nodig, je kunt producties tot 300 meter per dag halen.

Uiteraard is deze oplossing voor de omgeving ook zeer prettig: het uitzicht blijft grotendeels behouden.

Reductie: 7-9 dB

Als extra reductie bovenop (bestaande) geluidsschermen

Voor situaties waar extra reductie gewenst is, kun je de WHIS®top toevoegen. Deze lichtgewicht aluminium diffractor is uitermate geschikt om op bestaande geluidsschermen te monteren. Hij geeft met zijn maximaal 20 cm hoogte een reductie gelijk aan het ophogen van het scherm met 2,00 meter.

Hij weegt slechts 40kg per m2 en voegt geen windbelasting toe. Dat maakt hem makkelijk te installeren: er zijn immers geen dure aanpassingen nodig aan de bestaande constructie.

Extra reductie: 4-5 dB

Leverancier van de diffractor zoals vermeld in Geomilieu V5.20

4Silence is de eerste (en enige) ontwikkelaar en leverancier van de diffractor zoals deze vermeld staat in Geomilieu V5.20. Inmiddels leveren wij met de WHIS®stone, WHIS®wall en WHIS®top wereldwijd diffractoren.

Installatie van de producten is simpel en behoeft weinig uitleg. Bij levering is desalniettemin een uitgebreide uitleg aanwezig. En uiteraard zijn wij 24/7 beschikbaar om te ondersteunen waar nodig.

Meer weten over de diffractor van de WHIS®producten of samenwerken? Neem contact op!

Ook samenwerken?

NIEUWS

NIJMEGEN – De geluidsmaatregelen tegen de verkeersoverlast voor Nijmegen-West en Neerbosch-Oost werken veel beter dan verwacht. Dat bleek woensdag bij de officiële opening ervan door wethouder Harriët Tiemens.

Als je ze ziet denk je niet dat ze iets uithalen, de zogenoemde diffractoren op de Energieweg en de Neerbosscheweg. Ze buigen het geluid en breken het, waardoor de hoeveelheid geluid die bewoners thuis ervaren behoorlijk afneemt. En dat zonder hoge geluidswallen.

‘”Toen het in de berm kwam te liggen dachten wij van: nou dat moet ik nog zien. Maar het is spectaculair wat je met iets laags kunt bereiken,” Mieke Welschen, omwonende.

Lees hier het hele artikel